3 myter om menskoppen som inte är sanna

Det finns en hel del myter om menskoppar och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur många myter om mens som fortsatt florerar. Om du vill ha en fräsch lösning som är bra för dig och miljön så är en menskopp en god investering. Men du kanske tvekar på grund av alla myter du hör.

Vi slår hål på 3 myter om menskoppar:

1. Menskoppen blir full och skvalpar

Du kommer antagligen att märka att du inte alls blöder så mycket som du tror under din mens. Det hinner inte bli en full menskopp ens på många timmar. Dessutom skvalpar det inte i menskoppen. Har du satt in den på rätt sätt så känner du inte av att den är där. Det känns mycket mer med binda eller tampong!

2. Det är ohygieniskt med menskopp

Det här stämmer inte för menskoppar är gjorda av silikon som inte kommer att ge samma grogrund för bakterier som en tampong gör. Om du är noga med din handhygien och rengör menskoppen regelbundet är den minst lika hygienisk som bindor, antagligen mer hygienisk!

3. Det är svårt att få en menskopp på plats

Det här kanske stämmer första gången du provar. Men om du följer instruktioner noga så lär du dig snabbt. Då är det inte svårare att sätta in en menskopp än vad det är att föra in en tampong. Det går snabbt och smidigt.